Body z Paky

20.01.2010 12:23

 Jarní část soutěže jsme zahájili v Nové Pace. Novopacká kuželna je vyhlášená svou obtížností, tomu odpovídá i průměrný výkon hráčů v podzimní části soutěže - 355. V první dvojici nastoupil proti domácímu J. Erlebachovi netradičně Zbyněk Fikar, kterému se letos výrazně nedaří. Smůlu neprolomil ani v Pace, domácí získali 2 body a náskok 24 kuželky. Ve druhé dvojici se odehrávalo výrazně větší drama, ve kterém nakonec Petr Slavík podlehl domácímu Pavlu Beyrovi o pouhé 4 kuželky. Souboj třetí dvojice se hned od začátku vyvíjel příznivěji pro domácí Novou Paku. Našemu Vráťovi Fikarovi se půlka vůbec nepovedla a výrazně prohrával. Jeho žádost o vystřídání však nebyla vyslyšena a hru musel dotáhnout až do konce. Ve druhých plných dokázal se soupeřem držet krok a nečekaný výpadek domácího Jirky Kouta v dorážce nám přinesl těsnou výhru 353:355 a první dva body v utkání.

V další dvojici ovšem domácí hráč opět zabral. O dvě generace mladší Míra Písecký nestačil na Otu Knapa a podlehl o 22 kuželek. Po čtvrté dvojici prohráváme 2:6 a o 48 kuželek. V páté dvojici nastoupil proti Martinu Fikarovi domácí Bohuslav Bajer, který zahrál vynikající první desítkou získal náskok 10 kuželek. Jenže pak se situace zcela obrátila, domácímu hráči se dařit přestalo a štěstí přesedlalo na naši stranu a zůstalo tam až do 90. hodu. O osudu souboje bylo v tu chvíli sice již rozhodnuto, ale protrápených posledních 10 hodů znamenalo celkový výkon "pouze" 396. Na Paku je to hodně slušné, ale mělo to být červené...škoda. Ztrátu jsme tak dokázali stáhnout na rozdíl pouhé jedné kuželky. O osudu zápasu se rozhodovalo v poslední dvojici. Vítěz bude brát vše. Proti Petru Vávrovi nastoupil Standa Oubram. V první polovině se soupeři vzájemně hlídali, ale v závěru se Standovi podařilo o devítku utéci. Druhá polovina byla již celá ve Standově režii. Výkonem 394 zvítězil o 34 kuželek a tím vítězíme i jako družstvo. 

Krásný zápas se šťastným koncem, co víc si přát? Potřebujeme každý bodík a jsme rádi, že se nám podařilo domácí prohru Nové Pace vrátit.

Vyhledávání