Dřina v Rokytnici

16.10.2009 11:03

 Po rozlosování soutěžě radovali, že do Rokytnice pojedeme letos včas, v polovině října, kdy nás zima ještě trápit nebude... Předčasně. V okolí Hořic poletuje sníh, ale ještě na zemi hned taje. V Borovnici už leží na zemi souvislá vrstva a když se blížíme do Rokytnice nestačíme zírat. Je tu dobrých 30cm sněhu a dál vytrvale padá. 

Zabydlujeme se v útulné kantýně a v televizi sledujeme přímý přenos z dráhy. V první dvojici nastupuje proti J. Volfovi Jarka Nekvapil. Papírově má jít o jednoznačnou záležitost, ale domácímu hráči se smůla lepí na paty (zahrál 50 kuželek pod své obvyklé výkony). Soupeři se tahali o každý klacek a těsné vítězství domácího hráče zajistila až hodovka v druhé dorážce. Prohráváme o 9 kuželek (383:376). V druhé dvojici se podobným způsobem přetahoval Sláva Trepera s Milošem Čížkem. Tříštívé rány domácího hráče nás nakonec připravily o další dva body. Naštěstí kuželek jsme moc neztratili, takže je stále o co hrát. 

Nastoupila třetí dvojice, Eva Novotná s Petrem Slavíkem a po pěti hodech najednou bác a tma. Jsme bez proudu. Zbytek Rokytnice svítí, ale na kuželeně pořád tma. Po půlhodině byla naštěstí dodávka proudu obnovena a mohli jsme pokračovat ve hře. Opět jsme byli svědky dramatického duelu, ale tentokrát měl konečně mírně navrch náš hráč. Ke konci se hra opět zcela vyrovnala a Eva se posledním hodem dostala o jednu kuželku před Petra. Petrovi zbýval poslední hod a dvě kuželky ve hře (pravá fána a levý sedlák). Petr bohužel ujel a prohrál tak nejtěsnějším možným rozdílem 395:396. Prohráváme 0:6, ale ztrácíme pouhých 14 kuželek. Zápas pokračoval soubojem Míry Píseckého se zřejmě nejstarším hráčem soutěže, Zdeňkem Novotným. Domácí hráč přesvědčil o svých kvalitách a špičkovými plnými (316) zajistil pro Rokytnici další dva body (428:412). Prohráváme už o 30 a s nulou pomocných bodů to s námi začíná vypadat špatně. Dobře si pamatujeme na výprask z Jilemnice a tento zápas se jilemnickému začíná nápadně podobat.

V předposlední dvojici konečně získáváme první dva body, když Martin Fikar vítězí nad Lenkou Stejskalovou 434:415. K vítězství nám pomohla zejména krásná první půlka 239. Bohužel na jedničce to pak bylo už jen trápení a pořádné číslo se nekonalo. Osud zápasu měla v rukou poslední dvojice. Domácí Radek Novák, který dnes už hrál zápas v Jičíně nastupoval s jistotou remízy. I pro nás byla remíza stále dosažitelná, ale to by musel Standa Oubram zvítězit o 12 kuželek. Soupeři se v první půlce tahali o každý klacek a při výměně drah jsme o pár klaců vítězili. Druhá půlka se už odehrávala v režii Standy, který v ní dosáhl na výkon 225, celkově 428 a soupeře, kterému se přestalo dařit výrazně přehrál (381). 

Z téměř ztraceného zápasu, kdy jsme prohrávali 0:8 si po infarktovém závěru odvážíme cennou remízu. 

Vyhledávání