Infarktový zápas s Hořicemi

12.10.2009 20:28

 V pátek 9. října jsme hostili hořické "déčko". Zápasy s Hořicemi bývají vždy velice emotivní, což nás i entokrát dohnalo k nadprůměrným výkonům. Nám se letos doma zatím slušně zahrát nepodařilo a Hořice přijely se dvěma dorostenci a dvěma bývalými ligovými hráči. Zápas byl hned od začátku velice vyrovnaný. V první dvojici nastoupil Miloš Čížek proti hořickému Martinu Dymáčkovi, který letos hraje svou první sezónu za registrované. Na půlce byli oba soupeři vyrovnaní, Miloš vyhrával o 4 kuželky, ale to na půlce nic neznamená. Ve druhých plných se hostujícímu Martinu Dymáčkovi nedařilo a Miloš tak svůj náskok před druhou dorážkou navýšil na slušných 19 kuželek. Když už to vypadalo, že bychom mohli uhrát i pár cenných klacků k dobru, situace se začala obracet. Nakonec Miloš uhájil hubené vítězství 371:367. Ve druhé dvojici nastoupil proti Vráťovi Fikarovi bývalý ligový hráč Zdeněk Měkota st. Souboj se hned od začátku vyvíjel podle očekávání ve prospěch hostí. Plné jsme prohráli o 12 kuželek. Bohužel krize nastala až v dorážce. Vráťovi se nedařily rozhozy a ani figury nebyly ideální (2x "čest práci"), ale poctivě shazoval. Zato soupeř nás nešetřil ani na okamžik a půlku vyhrál o 33 klacků. Druhá půlka se odehrávala ve stejném rytmu a celkově jsme ve druhé dvojici ztratili nejen dva body, ale hlavně propastných 77 kuželek. Ve třetí dvojici nastoupil letos na domácí dráze spolehlivý Petr Slavík proti dobře hrajícímu hořickému dorostenci Ladislavu Zívrovi. V první půlce se soupeři vzájemně hlídali a Petr nastupoval na druhou dráhu s náskokem 9 kuželek. Láďovi se na těžké jedničce přestalo dařit, zato Petr druhou půlkou potvrdil své letošní vynikající výkony na domácí dráze. Po velmi dobrém výkonu 407 porazil soupeře o 37 kuželek.

Zápas byl ve své polovině. Na body vedeme 4:2, ale ztrácíme 36 kuželek. Ve čtvrté dvojici proti domácímu kapitánovi Zbyňku Fikarovi nastoupil pro nás neznámý Luděk Horák. Hráči se po celou první půlku hlídali a dráhy se měnili za stavu 194:196 pro hostující družstvo. Druhé plné se staly jednoznačnou záležitostí Luďka Horáka, když ke svému náskoku přidal 16 kuželek. Duel začínal vypadat jednoznačně, ale v dorážce se vše opět zdramatizovalo. Po slabé hře do plných se Zbyněk Fikar probral z letargie a dorážku zahrál na naše poměry slušně - 62. Zato na soupeře jeho slabá chvilka teprve čekala. Dorážka mu vůbec nevyšla a ztratil v ní nejen náskok z předchozí hry, ale i další devítku, a tak i ve čtvrté dvojici vítězíme. Sice se štěstím, ale přece:-) Stále však na soupeře ztrácíme 27 kuželek. V páté dvojici se utkali za domácí Martin Fikar s hořickým Alešem Kobrem. Oba hráči začali slušně, ale v závěru plných se Martinovi přestalo dařit a Aleš šel do dorážky s náskokem 8 klacků. To však z jeho strany nebylo vše. Aleš vytáhl v první části dorážky dvě hodovky a už to s námi začínalo vypadat všeljak. Domácí hráč se naštěstí nenechal rozhodit a i bez hodovky dokázal v dorážku vyhrát o 2 klacky. Na půlce jsme prohrávali 207:213. S přechodem na druhou dráhu se lépe vyrovnal domácí hráč, v plných zvítězil o 12 kuželek a do závěrečné dorážky šel s hubeným náskokem šesti klacků. V dorážce se bojovalo až do konce, naštěstí pro nás Aleš už žádnou další hodovku nepřidal (že jsme se ale báli). Zejména zásluhou velmi dobré dorážky (141) vítězíme v i páté dvojici. Náskok hostí se tenčí, ale stále z něj zbývají 4 klacky. Před poslední dvojicí máme tedy remízu jistou, ale samozřejmě že bychom chtěli víc:-) V poslední dvojici se proti domácímu Standovi Oubramovi postavil František Kráčmar, hráč s ligovými zkušenostmi. Standa se však soupeře nezalekl a po deseti hodech svítilo na počítadle neskutečných 72. Soupeř však Standův nástup zachytil a ztrácel pouhých 5 klacků. Standovi se nakonec podařilo skvělými plnými (149) získat náskok 16 kuželek. K tomu přidal slušnou dorážku (60) a zahrál tak z domácích nejlepší první půlku - 209. Hostující František Kráčmar však v dorážce zabral a po špičkovém výkonu 88 uzavřel půlku výkonem 221. V druhé půlce Standa vynikající plné zopakoval (148), ale soupeř se ho držel zuby nehty (146). Oba hráči zvládli výborně i dorážku (72:71), ale to nám bohužel na vítězství nestačilo. I tak patří oběma hráčům dík za strhující závěr okořeněný vynikajícími výkony.

Zápas byl stylově ukončen nejlepšími dvěma výkony celého večera, když Standa podlehl 429:438. I když jsme nezvítězili musíme být s remízou spokojeni. Utkání bylo napínavé od začátku až do posledních hodů. Konečně se nám podařilo zahrát slušný součet 2355, soupeř byl lepší jen o kousek - 2368. Celkově bylo v Březovicích k vidění pět čtyřstovek, a to je na zdejší dráhu hodně slušný výkon (těžko se bude do konce sezóny překonávat).

Vyhledávání