Kostelec si na nás přichystal své letošní maximum

28.11.2009 10:41

 Ve čtvrtek jsme zavítali na kuželnu do Červeného Kostelce. Po částečné rekonstrukci se z obávané nepadavé dráhy stal pěkný sypák, kterého ale domácí umí využívat. Bohužel ani zápas s námi nebyl vyjímkou.

První překvapení nám však nepřichystali hráři Kostelce, ale Petr, který měl vzít auto, ale zapomněl, že zápas není v pátek, ale už ve čtvrtek. Vše se ale podařilo napravit a do Kostelce jsme dorazili včas. Zápas začal vyrovnaně. Padala vysoká čísla, ale dokázali jsme držet krok. Rozdíl se navýšil až u třetí dvojice, kdy domácí hráč Bartoš zahrál 452. Na to slušných 407 v podání Míry Píseckého zkrátka nestačilo. V polovině utkání jsme prohrávali 2:4 - 25. Ve čtvrté dvojici dokázal Petr Slavík těsně zvítězit a vyrovnat stav na 4:4. To však bylo z naší strany vše. 

V páté dvojici domácí Alena Vodičková byla po celý zápas o krok napřed a vynikající hrou zaostala pouhých 7 kuželek za rekordem dráhy. Hostující M. Fikar po minulém domácím výbuchu nezahrál špatně - 423, ale to zkrátka nestačilo. Naděje na remízu stále žila, ale to by v poslední dvojici musel Standa zvítězit aspoň o 47 kuželek. Po deseti hodech to vypadalo, že rozhodnuto není ještě vůbec o ničem. Standovi se dařilo a soupeřka se trápila. Bohužel v dorážce se situce obrátila. Po výměně drah pokračovala domácí hráčka ve výborných výkonech, zatímco na Standu sedla smůla - přilepil se na střed. 

V Červeném Kostelci prohráváme 4:12, ale odjíždíme se vztyčenou hlavou. Všichni jsme dokázali zahrát přes 400, nejlepší Vráťa Fikar dokonce 439 a za součet 2483 se stydět rozhodně nebudeme. Domácí nám nedali šanci zejména díky dvěma vynikajícím výkonům 452 (J. Bartoš) a 447 (A. Vodičková) a zvítězili ve svém nejlepším domácím výkonu letošní sezóny 2544.

Vyhledávání