Pátek 13. v Přelouči

13.11.2009 14:09

 V letošní sezóně se poprvé na rozpise VČS sk. A objevilo družstvo Přelouče. Náš první zápas na neznámé dráze se odehrál v pátek 13, což zajisté ovlivnilo výsledek. V Přelouči jsme obdivovali krásnou novou čtyřdráhu. Takové prostředí může Přelouči závidět skoro každý. Hrálo se nám ale už o poznání hůře. Některým vadily smekavé koule, jiní trpěli záplavou újezdů. 

V první čtveřici Miloš Čížek zahrál slušných 390, přesto soupeře nijak nepotrápil. Na drahách 1-2 byla situace napínavější. Míra Písecký se se soupeřem tahal v první půlce o každý klacek až se mu konečně podařilo se odpoutat a dostat se do mírného náskoku. Finiš soupeře byl ale fantastický - 97. hodem dorazil, 98. hodem otevřel osmičkou, 99. hodem dorazil existenci a 100. hodem otevřel hodovkou. Mírův náskok se rychle tenčil, ale 2 kuželky z něj přece jen zbyly - 406:408 z pohledu domácích. Druhá čtveřice byla ve znamení rozdilných výkonů. Na drahách 1-2 se po dobrém začátku začal domácí hráč trápit, a tak ho Zbyněk Fikar přehrál (i s neuvěřitelnými 16 újezdy) o rovných 30 kuželek. Na drahách 3-4 byla situace opačná. Jarkovi Nekvapilovi se příliš nedařilo a kdyš se nechal v půlce střídat, prohrával už o 50. Soupeř v druhé polovině trochu polevil, ale jednoznačnou výhru si pohlídal.

Poslední čtveřice nastupovala za situace 4:4 a přibližně 70 kuželek pro domácí. Domácí si náskok už dokázali pohlídat. Za zmínku stojí i vynikající první půlky v podání domácího Pavla Kličky - 245 i hostujícího Martina Fikara - 238, bohužel ani jeden z obou hráčů nedokázal v druhé polovině na skvělý výkon navázat. Slušnými výkony 200 a 201 se stali nejlepšími hráči svých družstev, ale výrazně zazářit nedokázali.

V Přelouči sice prohráváme 10:6, ale s předvedenými výkony je to nejlichotivější skóre, kterého jsme mohli dosáhnout. Hráči Přelouče zahráli 5x přes 400, my pouze 2x. Každopádně na pěknou přeloučskou kuželnu rádi kdykoli znovu zavítáme, třeba o turnaji.

Vyhledávání