Poslední podzimní zápas = souboj nervů, nejlepší výkony a hlavně body

06.12.2009 11:05

V pátek 4. prosince jsme sehráli poslední kolo podzimní části soutěže. V Březovicích jsme přivítali družstvo Českého Meziříčí. V první dvojici proti sobě nastoupili za Březovice Pavel Hart a za Meziříčí Ladislav Lorenc. Papírově měl být soupeř nejlepším hráčem Meziříčí, což dokazoval zejména v první půlce, kterou zahrál 220. Pavel zahrál první půlku také velice slušně - 194, ale výměna stran ani jednomu z hráčů nesedla. Pavel se trápil a nakonec závěrem dorážky svůj výkon aspoň částečně vylepšil na konečných 357. Soupeř se pohyboval v jiných sférách, výkonem 416 jednoznačně zvítězil a odjel do Meziříčí hrát ještě za "A" družstvo. Ve druhé dvojici to vypadalo přesně obráceně. Domácí Vráťa Fikar diktoval tempo, které soupeř nezachytil. Při výměně drah vedl Vráťa 213:186. Druhá polovina byla však v přesně opačném rytmu. Soupeř se blýskl zejména skvělými plnými - 157, Vráťa uhájil vítězství o pouhých 9 kuželek. Ve třetí dvojici proti sobě nastoupili Miloš Čížek a Jaroslav Novák. Oběma se dařilo, ale o trošku víc štětí měl hráč Českého Meziříčí, který zvítězil v poměru 401:387. 

Ve čtvrté dvojici se hrálo s obdobnými rozdíly jako ve dvojici úvodní. Jenže tentokrát byl výrazně úspěšnějším domácí Petr Slavík. Petrovi se dařilo na jedničce, kde dokázal porazit 198 kuželek, ale to důležité mělo teprve přijít. Na dvojce zařadil vyšší rychlostní stupeň a špičkovým výkonem 225 docílil svého letošního maxima 423. Soupeře jednoznačně přehrál a na kuželky jsme se poprvé v zápase dostali do vedení (+ 10). Pátá dvojice byla soubojem nervů, ale také pěknou podívanou. Domácí Martin Fikar po prvních plných vedl o deset, jenže meziříčský Honza Brouček měl fantastický nástup do dorážky - v prvních osmi hodech měl tři hodovky a celkem na 8 hodů pět devítek. Na to nedokázal domácí hráč reagovat, ale zodpovědným výkonem se ještě udržel ve hře. Stav po půlce 201:217 ve prospěch Meziříčí. Ve druhé polovině pokračoval hostující hráč v nastoleném tempu a po výborných plných 153 přidal ke svému náskoku dalších 10 kuželek. Naštěstí pro Březovice hostující hráč v dorážce už žádnou další hodovku nepřidal a domácímu hráči se podařilo slušnou dorážkou ve druhé půlce zvítězit 213:212. 

Poslední dvojice nastupovala za situace 4:6 a - 5 kuželek z pohledu domácích. Kdo vyhraje v poslední dvojici, vyhraje i jeho družstvo. Standa začal fantasticiky - na 15 hodů 101 a během prvních plných nahrál na soupeře 18 kuželek. Pořekadlo, že dorážka dělá číslo se potvrdilo i tentokrát. Hostující Michal Horáček zabral a na půlce to bylo už jen o 6 kuželek pro domácí 206:200. Ve druhé polovině se oba soupeři vzájemně hlídali a divákům hráli na nervy. Nakonec se o výsledku rozhodovalo až 98. hodem. Standovi se podařilo dorazit, zatímco soupeř měl prakticky neshoditelnou figuru. Standa zvítězil o 16 kuželek 396 : 380 a připisujeme si tak cenné vítězství.

Obě družstva si zaslouží pochvalu za vynikající výkony 2383 : 2372. Březovice zahrály nejlepší výkon kuželny, České Meziříčí dosáhlo v Březovicích letošního 3. nejlepšího součtu. Je vidět, že i když se utkají družstva se spodních pater tabulky, může být co k vidění. 

Vyhledávání