Utkání s prvním celkem tabulky mohlo být napínavé kdyby...

21.11.2009 10:19

 Souboj s vedoucími Milovicemi byl v první části utkání nečekaně vyrovnaný. V první dvojici Miloš sice prohrál s hostujícím Jakubem Noskem, ale rozdíl v kuželkách byl přijatelný - 19. Ve druhé dvojici se soupeři tahali o každý klacek a komu budou patřit body záleželo na posleních dvou hodech Vráti Fikara. 99. hodem shodil existenci, ale ještě nebylo zdaleka rozhodnuto. Osmička by znamenala remízu, hodovka 2 body pro nás, ale 7 a méně = prohra. Poslední hod Vráťa zvládl výborně a shozená osmička znamenala dělbu bodů. Ve třetí dvojici jsme pokračovali ve zlepšování výkonů. Míra Písecký konečně prolomil smůlu domácí dráhy zahrál čtyřstovku, která mu přinesla vítězství o 14 kuželek. V polovině utkání je stav 3:3 a + 5 kuželek pro Milovice. 

Zápas jsme měli rozehraný opravdu slibně, ale v následujících chvílích jsme se měli přesvědčit, že ve sportu se může stát opravdu cokoli. Hráči ve čtvrté dvojici začali oba špatně. Bohužel domácí kapitán se z letargie po celou první půlku nedokázal probrat a po nepochopitelně slabém výkonu se nechal vystřídat Jarkou Nekvapilem. Hostující hráč se po slabých prvních plných dostal do tempa, ze kterého až do konce neslevil a zvítězil propastným rozdílem 78 kuželek. Na vítězství to už z našeho pohledu moc slibně nevypadalo, ale stát se může přece cokoli... Bohužel domácí Martin Fikar v páté dvojici naprosto propadl a svým nejhorším domácím výkonem (za minimálně 3 sezóny) - 368 se nechal snadno přehrát Pavlem Jarošem, který zahrál slušných 391. O osudu utkání bylo tedy rozhodnuto a poslední dvojice nastupovala pouze z povinnosti. Jak se hraje o čest ukázal všem Standa Oubram, který navázal na své letošní vynikající domácí výkony. Zahrál krásných 427 a dobře hrajícího soupeře porazil o 24 kuželek. 

Tento zápas ukázal, že i celky z opačných konců tabulky mohou sehrát vyrovnaný duel. Kdyby se nedostavily dva nečekané zkraty domácích hráčů, bylo v našich silách postarat se o senzační porážku vedoucího celku. 

Vyhledávání