Ztráta ve Dvoře

29.01.2010 12:48

 Ve Dvoře Králové jsme několik let neztratili ani jeden bod a letos jsme opět počítali s vítězstvím. Koneckonců Dvůr je v tabulce s velkým odstupem poslední, tak kde jinde bychom měli vyhrávat. Obzvlášť poté, co jsme dokázali vyhrát na půdě čtvté Nové Paky.

Jenže každý zápas je jinačí a Dvůr nám názorně ukázal, že hrát se dá opravdu s každým... V první dvojici Miloš Čížek smolně prohrává o 5 kuželek. Ve druhé dvojici není co řešit, Vráťa Fikar vítězí o 57 a všechno odpovídá našim představám. V dalším duelu Petr Slavík následuje vzoru Miloše a prohrává, tentokrát o pouhé 3 klacky. Když ve čtvrté dvojici Zbyněk Fikar konečně prolomil smůlu letošní sezóny a zvítězil nad trápícím se Oldřichem Kaděrou o 76 kuželek, vypadalo to, že už nebude co řešit. Na body sice 4:4, ale vedeme o více než 100 kuželek. Jenže v páté dvojici se odehrávalo nečekané drama. Domácí Michal Sirový si nad Martinem Fikarem udržoval po celé utkání slušný náskok, který ale v závěru dorážky ztratil a Martin měl vítězství na dosah. Naprosto nepochopiltelným zkratem, ale ani na pět pokusů nedokázal trefit levou fánu, a tak se obrat nekonal. Poslední hřebíček do naší rakve nám zatloukli dvorští hráči, když ještě před prvním hodem vystřídali Martinu Kramosilovou Miroslavem Šulcem, který se právě vrátil z Nové Paky, kde byl hrát za "áčko". Standovi se naproti tomu vůbec nedařilo a s výborně hrajícím soupeřem neměl šanci. 

Ve Dvoře jsme tak uhráli pouze remízu, což není nic jiného než ztráta jednoho bodu. Situace na chvostu tabulky je hodně vyrovnaná a každý bodík je hodně, hodně potřeba. Příští soupeř z Jilemnice je papírově už o dost silnější my. Budeme se muset více snažit...

Vyhledávání